سلام به تمامي درامرهاي ايران
شايد خيلي ها بدانند که پاراديدل چيست و چگونه نواخته مي شود . اما توي اين مقاله ما مي خواهيم يک روش ساده تر براي شناختن و نواختن انواع
مختلف اين روديمنت به دوستان و علاقه مندان معرفي کنيم . (روديمنت , Rudiment = الفباي درامينگ ميباشد ) .
اگر بخواهیم خیلی راحت تر برای شما مثال بزنیم شما برای پختن یک غذای خوب نیاز به یک مواد اولیه دارید رودیمنت یکی از مواد یا موارد اولیه نواختن درام می باشد. و می توان گفت تمامی چیزهایی که روی درام توسط یک نوازنده نواخته می شود رودیمنت است.
رودیمنتها خانواده های مختلفی دارند ما در این شماره از مقاله فقط به خانواده دیدل اشاره میکنیم و در اخرین صفحه رودیمنت های لازم رو روی خطوط حامل در اختیار دوستان قرار می دهیم. توصیه می شود ابتدا یک بار مقاله را مطالعه کنید سپس باز بینی کنید.
براي سهولت کار شما بايد با روديمنت هاي زير اشنا شويد :
Single stroke Roll ( سينگل استروک رول ) به معني ضربه هاي تکي پشت سرهم يا دنبال هم که به صورت زير نواخته مي شود :
roll : رول در معتی لقوی به فارسی ریز معنی میدهد ولی برای اینکه گمراه نشوید اینجا ما از معنی بهم پیوسته یا دنبال هم استفاده میکنیم.
R L R L R L R L
نکته : R به معني دست راست L به معني دست چپ ميباشد.
Double Stroke Roll ( دابل استروک رول ) . به معني دو ضربي که دو ضرب دست راست و دو ضرب دست چپ به صورت زير اجرا مي شود :
RR LL RR LL
Paradiddle ( پاراديدل ) . ترکيبي از رول تک ضربي و دو ضربي ميباشد که به صورت زير اجرا مي شود:
< <
R L RR L R LL
نکته : علامت < در بالای حروف نشان دهنده ضرب قوي است منظور از ضرب قوی ضربه با شدت بیشتر نسبت به ضربات دیگر است.
حال به يک نکته ريز توجه کنيد ايا ميتوان گقت پاراديدل تلفيقي از سينگل استروک و دابل استروک ميباشد ؟ بله درست است اگر فقط به قسمت اول پاراديدل دقت کنيد اين نکته کاملا مشهود است.
R و L که در اول جمله امده است همان سينگل استروک است و RR همان دابل استروک است در قسمت دوم هم به همين صورت ميباشد. ( L R LL )
از این رو ما برای سینگل استروک صدای پارا و برای دابل استروکی که در انتها است صدای دیدل را انتخاب می کنیم که روی هم می شود پارا دیدل. پارادیدل در لغت هیچ معنایی ندارد و صرفا برای صدایی که در هین نواختن از آن تولید می شود پارادیدل نامیده می شود.
پيشنهاد : تا جايي که ميتواند براي شروع و يادگيري به سرعت بالا فکر نکنيد سرعت به مرور زمان بدست مي ايد لذا شما بايد اول به دست ها و عضلات بياموزيد که حرکت به چه صورت است و ضرب هاي قوي و ضعيف
به درستي رعايت و نواخته شوند. به مرور زمان ميتوانيد تکنيک نزديک به فيزيک بدني خود را بدست بياوريد منظور از فیزیک نحوه نشستن شما پشت ساز یا پد تمرینی و نحوه چوب گیری یا اصطلاحا ( گریپ ) قدرت بدنی
شما و غیره میباشد سپس به دست هايتان سرعت ببخشيد مخصوصا براي دابل استروک ها که معمولا در سرعت هاي بالا بيشتر باتکنيک نواخته مي شوند.
( تکنيک هايي مثل finger control , open close , push pull … )
شما براي بهتر نواختن و تميز نواختن پاراديدل يا هر روديمنت ديگر و بالانس دستها ( بهتر است ) روديمنت هاي ديگر را هم ياد بگيريد اين به نفع خود شماست هم براي تسلط و هم براي استفاده موزيکال از روديمنتها.
برای نحوه تمرین کردن بهتر است از یک استاد خوب راهنمایی بگیرید . خاصیت موزیکال پیدا کردن رودیمنتها مستلزم خصوصیات دیگری در ساز زدن شما نیز میباشد مثل تایمینگ , ارکستریشن , داینامیک نوع چیدمان ساز
و دیگر چیزهایی می باشد که بدون داشتن ساز میسر نمی شود.
جالب است بدانید خود پارادیدل اشکال مختلفی دارد بهتر است انها را بشناسید .
انواع پارادیدل :
سینگل پارادیدل – دابل پارادیدل – تریپل پارادیدل – سینگل پارادیدل دیدل و اینورت ها
inverts – single paradiddle – double paradiddle – triple paradiddle – paradiddle diddle
چیزی که در ابتدا به شما معرقی کردیم همان سینگل پارادیدل بود حال پارادیدل دیدل رو به شما معرفی می کنیم:
Paradiddle-diddle
< <
R L R RLL یا L R LL RR
میتوانید با دست چپ یا راست هرکدام راحت هستید اجرا کنید ولی به یاد داشته باشید که پارادیدل دیدل به تنهایی یک جمله مشخص است ( RLRRLL ) و بهتر است که بتوانید با هر دودست اجرا کنید.
میتوان گفت اگر همه ضرب ها یکسان نواخته شوند یعنی ضرب قوی و ضعیفی وجود نداشته باشد پارادیدل دیدل یک سیکس استروک است. ( six stroke )
six stroke roll : رول شیش ضربی که اگر توجه کنید مشهود است که در پارادیدل دیدل شیش ضرب اعمال می شود که باز هم میبینید که تلفیقی از سینگل و دابل استروک می باشد.
R L R R L L
6 5 4 3 2 1
نکته : حتما توجه داشته باشید که ضربه های قوی و ضعیف رعایت شود در غیر اینصورت اگر رعایت نشود دیگر شما پارادیدل دیدل اجرا نمی کنید و صرفا دارید یک رول شیش ضربی اجرا می کنید.
Double Paradiddle
R L R L RR L R L R LL
تشکیل شده از یک سینگل استروک چهار ضربی و یک دابل استروک که بستگی دارد با کدام دست شروع کنید اگر با راست شروع کنید پایان رودیمنت هم با دابل استروک دست راست است.
Triple Paradiddle
R L R L R L RR L R L R L R LL
ترکیبی از یک سینگل استروک شیش ضربی در ابتدا و یک دابل استروک در انتهای جمله می باشد.
حال می توانیم با جابجایی ضرب های قوی به شما فرم های مختلفی از پارادیدل را نشان دهیم.
< < RLRRLRLL
< < RLRRLRLL
< < RLRRLRLL
< < RLRRLRLL
توجه داشته باشید برای اجرای پترن های بالا حتما استفاده از یک مترونم الزامیست اگر بتوانید در پترن های بالا ضربه های قوی و ضعیف را درست و به موقع اجرا کنید شما به خوبی پارادیدل را درک کرده اید و صدای آن را میشناسید . حال می خواهیم علاوه بر ضرب قوی ( accent , اکسنت ) که در جمله های بالا داریم اکسنت های بیشتری اضافه کنیم.
< < < RLRRLRLL
<< < RLRRLRLL
<< < < RLRRLRLL
<< < < RLRRLRLL
<< < RLRRLRLL
شما می توانید به سلیقه خود و بدون هیچ محدودیتی اکسنت ها را جابجا کنید و صداهای متفاوتی تولید کنید.
Inverted paradiddle
اینورت پارادیدل همان پارادیدل با فرم اصلی می باشد اما به دلیل جابجایی R و L و چرخش نت ها با ان اینورت پارادیدل گفته میشود . در زبان انگلیسی اینورت به معنی چرخش یا می توان گفت بر عکس شدن در اینجا
معنی میگیرد که به فرم های زیر نواخته میشود:
< <
R LL R L RR L